Munkatársaink

dr. Kiss-Szőke Anna

dr. Kiss Szőke Anna

pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
bejelentkezés: +36 (30) 200-6896

1996–ban végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen (ma SZTE), s Budapesten kezdtem el pszichiáter rezidensként dolgozni az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, közismertebb nevén, Lipóton. A nagy múltú képzőhelyen tanultak, tapasztaltak határozták meg a pszichiátrián belül a pszichoterápiás irányultságomat.

2001-ben tettem pszichiátriai szakvizsgát, majd ismét Szegedre költöztem. Azóta a pszichiátriai gondozóban dolgozom, amely jelenleg a Pszichiátriai Klinika részeként működik. 2010-től részt veszek az orvostanhallgatók oktatásában, amit munkám fontos részének tekintek és a mellett, hogy igyekszem gyakorlati tapasztalatimat legjobb tudásom szerint átadni, ez a feladat engem is folyamatos tanulásra sarkall.

Autogén tréninget, analitikusan orientált időhatáros terápiát, Bálint-csoport vezetést tanultam, jelenleg Szimbólumterápiás képzésen veszek részt .

Budapesten töltött éveim során foglalkoztam onkológiai betegek lelki vezetésével, mely amellett, hogy igen nehéz feladat volt, sok alázatra tanított meg. Azóta is vallom, hogy az egyetemen mi csak az orvoslást tanultuk, orvosolni tudunk. Ez a gyógyuláshoz szükséges erők beindításához nem kis segítség, de a gyógyuláshoz ennél többre van szükség.

2010-ig a szegedi Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban dolgoztam, ahol pszichoterápiás konzultációkra leggyakrabban krízisben levő, életvezetési problémákkal vagy pszichoszomatikus tünetekkel küzdő diákok kerestek meg.

Angolul felsőfokon, románul, általános társalgási szinten beszélek. Nyelvtudásomat csiszolandó, Angol-magyar egészségügyi szakfordító- és tolmács szakképesítést szereztem, néhány évig szakfordítást is vállaltam, ma már inkább csak a gyógyító munkában és az oktatásban használom nyelvtudásomat.

Kérem, sms-ben keressenek, ritkán tudom felvenni a telefont.

ANTSZ engedély száma: 3550-2/2004

« vissza