Módszereink

Pszichoanalitikusan orientált pszichoterápia

A lelki munkán alapuló gyógymódok közül az analitikus munkamód az okokat, a gyökereket, a mélyebb megértést keresi.

Autogén tréning, relaxációs terápia

Napjaink rohanó, gyorsan változó társadalmában a stressz korra, nemre való tekintet nélkül mindenkit érint.

Család és párterápia

Gyakran előfordul, hogy tünet vagy probléma egy személynél jelentkezik (gyermeknél vagy felnőttnél) de a családja vagy partnere is tudja/érzi, hogy érintve van és szeretne segíteni. Ilyen esetekben jó választás a család/párterápia, ahol mindenki részt vehet a megoldás keresésében illetve többen egyszerre kaphatnak lélektani segítséget.

Gyermekterápia

Gyorsan változó világunk sajnos gyermekeink testi, lelki egészségét is veszélyezteti. Az egyre differenciáltabbá váló társadalmi elvárásoknak való megfelelés, a családi rendszerben bekövetkező változások (testvérszületés, válás, újraházasodás, haláleset, költözés stb.) jelentős stresszt jelentenek minden családtag, így a gyermekek számára is.

Hipnózis és hipnoterápia

A gyógyító hipnózis egy pszichoterápiás módszer, olyan gyógyító eljárás, mely tudatosan használja a hipnózis adta lehetőségeket a terápiás folyamatban. A hipnoterápiát azok az orvosok és pszichológusok alkalmazhatják, akik a Magyar Hipnózis Egyesület képzési követelményeit teljesítették.

Integrativ pszichoterápia

Az integratív pszichoterápia olyan pszichoterápiás módszer, amelynek lényege a különböző pszichoterápiás iskolák (például mélylélektan, kognitív-viselkedésterápia, humanisztikus megközelítés) módszereinek integrált kombinációja, mindig az egyén személyiségéhez igazítva. A terápiás iskolák elméleti megközelítéseiről azt vallja, hogy azok ugyanannak a jelenségvilágnak a leírását adják, csak éppen különböző nyelveken keresztül beszélnek.

Katatím Imaginatív Pszichoterápia (KIP)

A katatím képmegélés terápiás módszerét Leuner fejlesztette ki az ötvenes években. A módszer a tudattalan eredetű, nagy érzelmi töltésű képzeleti képekkel való munkát jelenti.

Művészetterápia/művészeti pszichoterápia

A művészetterápia leegyszerűsített összefoglaló név, amely számos terápiás szinten alkalmazott, technikában vagy koncepcióban eltérő módszert jelenthet – leggyakrabban egyfajta szocioterápiát, foglalkoztató terápiát.

Pszichodráma

A pszichodráma egy olyan terápiás módszer ahol a mozgásé, a gesztusoké, a cselekvésé a főszerep.